Adress
Teknikvägen 7, 444 95 Ödsmål, Sverige

Öppettider
Måndag - Torsdag 7.00-16-00
Fredag: 7.00-14.45 

Pulverlackering

Vi erbjuder pulverlackering för små  och stora serier med komplexa detaljer och högt ställda krav. Pulverlackering lämpar sig ypperligt till detaljer med många hörn och kanter. Vi har ett gott samarbete med flera pulverleverantörer och kan skaffa de allra flesta färger med kort leveranstid. Vi har i nuläget en lackbox dedikerad till pulverlackering med en tillhörande ugn. Vi arbetar främst med mindre detaljer och komplex maskering då allt vårt arbete är manuellt och inte på lina. 

Precis som namnet skvallrar om är pulverlackering att lack sprutas på detaljen i pulverform. För att få pulvret att fästa på detaljen görs pulvret statiskt med hjälp av elektrisk laddning och sprutas därefter på med tryckluft. Ytan härdas genom att hettas upp i ca 200 grader under en kortare tid.

Det är möjligt att blanda pulvret med olika komponenter för att skapa specifika egenskaper exempelvis ytor med låg friktion eller antistatisk. Eftersom lacken inte rinner finns det möjlighet att lägga ett tjockare lager jämfört med våtlack. 

Pulverlackering sker helt utan lösningsmedel vilket är positivt både för miljön och hälsan. 

Urval av produkter

Behöver ni hjälp med industrilackering?

Tveka inte att skicka in en förfrågan för allt inom industrilackering. 

Denna hemsidan använder kakor (cookies). Genom att använda hemsidan accepterar du användandet av kakor.   Läs vår integritetspolicy