Om oss


Prestanda Lacktjänst AB

Bolaget bildades 2006 men rötterna går tillbaka till femtiotalets Sverige. Vi är stolta över vår historia men har ständigt blickarna riktade framåt. Miljöarbetet är viktigt och vi arbetar aktivt för att finna nya lacksystem och effektivare processer. För oss är varje jobb en utmaning och ju svårare den är desto bättre trivs vi. Det är alltid lika roligt när en kund återkommer och vi är stolta över det fortsatta förtroende vi har fått genom åren. Ännu stoltare blir vi om vi kan få ytterligare 50 år i branschen. Vi ser fram emot många år av utmaningar, utveckling och samarbete tillsammans.

Våren 2021 tog vi ytterligare ett kliv för att ta Prestanda till en ny nivå. För att växa behövde vi ytterligare kompetens samt ingå i ett större sammanhang. Vi välkomnade därför Råda Plåt & Svets AB som ny majoritetsägare. Råda Plåt & Svets AB är en kraftfull ägare med lång erfarenhet inom metallbearbetning. Tillsammans med deras framåtanda och starka organisation ska vi bli bäst inom vårt område.

Genom att sammanstråla våra erfarenheter och kompetenser kommer vi kunna erbjuda er som kund en komplett helhetslösning.

Historia

Bolaget grundades 1956 av Erik Malm. Inriktningen var från början att kunna erbjuda avancerade tjänster inom våtlackeringsområdet till krävande kunder. Redan tidigt i företagets historia fanns där kunder med högt ställda krav såsom Hasselblad och Ericsson samt Tetra Pak som behövde företagets kompetens.

Prestanda Lokal

Företagets första verkstad i Partille kommun 1956, beläget på Kyktorget. Där Allum köpcenter ligger idag.

Tillsammans når vi målen

Våtlackering är ett precisionsarbete och är det någonting vi lärt oss så är det att kvalitet lönar sig. Tänkandet sitter i ryggraden rätt metod, rätt material, rätt konstruktion och god vidhäftning. Alla faktorerna är lika viktiga för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter och ger vägledning genom hela processen, ju tidigare vi blir delaktiga desto större nytta får du av våra kunskaper.